Vernieuwde Bibliotheek Eibergen toekomstbestendig

Opening EibergenWethouder Bosman van gemeente Berkelland opende 20 juni de vernieuwde Bibliotheek Eibergen. In ruim twee weken werden met name de kinderhoek en jongerenhoek ingrijpend verbouwd. Ook is er een interactieve vloer gekomen, waarmee allerlei spellen gespeeld kunnen worden.

Escaperoom

De kinderhoek heeft een spannend speelhuisje gekregen, dat ook dienst doet als prentenboekenmeubel. De jongerenhoek is een eyecatcher geworden, met een hang egg en chillbank. Op de bovenste verdieping van de Eibergse Bibliotheek is een echte escaperoom gerealiseerd. Kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen daarin hun kinderfeestje vieren. Om de escaperoom te verlaten moeten het feestvarken en zijn gezelschap opdrachten maken die natuurlijk met de Bibliotheek te maken hebben.

Nieuwe activiteiten

De interactieve vloer kan multifunctioneel gebruikt worden. Zo is hij ook heel geschikt voor activiteiten met demente ouderen. Directeur Ton Mengerink: "We gaan zeker samenwerking zoeken met bijvoorbeeld zorginstellingen, om zo de Eibergse gemeenschap te laten meegenieten van deze prachtige vloer."
Een andere nieuwe activiteit is BIEBlab Kunstwijs, dat een plek krijgt in het Exposium. In deze - eveneens nieuwe - ruimte kunnen bezoekers normaal gesproken rustig studeren, vergaderen of films kijken van filmhuis CineBreng. Op vrijdagen kunnen kinderen met BIEBlab Kunstwijs kennismaken met robotica, virtual reality, 3D printen of programmeren. Bibliotheek Eibergen werkt hiervoor samen met Rita Rikhof van Muziek en Kunstwijs. Zij heeft een programma voor de zomervakantie en het najaar samengesteld en zal een groot deel van de activiteiten organiseren.

  • 70-coda-921_jeugd_en_onderwijs.jpg
  • 70-salland-12_participatie_en_zelfredzaamheid.jpg
  • 70-coda-72_provinciaal_programma.jpg
  • 70-coda-53_veranderen_en_verbreden.jpg
  • 70-coda-939_persoonlijke_ontwikkeling.jpg