Heropening Bibliotheek Nunspeet

Heropening Bibliotheek Nunspeet

De Bibliotheek in Nunspeet is opnieuw ingericht en wordt op 22 september door wethouder Gert van den Berg, wethouder en loco-burgemeester van Nunspeet, heropend. Er zijn in Veluvine, waar de bieb is gevestigd, meer open ruimtes gecreëerd en meer zit- en werkplekken.

Ook worden in de bibliotheek in Nunspeet meer cursussen georganiseerd, bijvoorbeeld om (digitale) laaggeletterdheid te bestrijden. In de nieuwe inrichting is een 'digital hangout' te vinden waarin alle nieuwe digitale vaardigheden geleerd kunnen worden en regelmatig workshops op het gebied van digitale techniek worden georganiseerd.

"De bieb is tegenwoordig meer een ontmoetingsplek, waar scholieren gezamenlijk hun huiswerk maken en waar aan de leestafel uitgebreid wordt gediscussieerd. De vernieuwde bibliotheek in Nunspeet is daarop ingericht'', zegt directeur Jan Hoogenberg. Op de Noordwest-Veluwe is deze transformatie een paar jaar geleden ingezet. De bibliotheken in Harderwijk, Ermelo, Elspeet en Putten zijn al eerder aangepast. Vooral in de Harderwijkse vestiging valt de cultuuromslag goed: het afgelopen jaar is het aantal bezoekers met ruim tien procent gestegen. "En die kant willen we in Nunspeet dus ook op", aldus de directeur.

 

  • 70-coda-939_persoonlijke_ontwikkeling.jpg
  • 70-coda-72_provinciaal_programma.jpg
  • 70-coda-921_jeugd_en_onderwijs.jpg
  • 70-coda-53_veranderen_en_verbreden.jpg
  • 70-salland-12_participatie_en_zelfredzaamheid.jpg