Talloze activiteiten rondom Nederland Leest

Talloze activiteiten rondom Nederland Leest

Over een paar dagen start de campagne Nederland Leest van het CPNB. Het thema is voeding. De hele maand november staan bibliotheken in het teken van dit thema. In diverse Gelderse Bibliotheken zijn activiteiten georganiseerd. Bezoekers krijgen in ruil voor hun mening het boek 'Je bent wat je leest' cadeau, waaraan vijf schrijvers en kookfanaten hebben meegewerkt.

In de Bibliotheek in Beuningen vertelt Mariëtte Uijen, voedingsmiddelentechnoloog bij DSM, op donderdag 8 november over enzymen en hoe zij bijdragen aan onze voedselproductie.  
De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert op 6 november een workshop 'taarten decoreren'. In de Bibliotheken 's Heerenberg en Didam gaan bezoekers op 13 en 17 november Oosters koken, met een gezamenlijke maaltijd als afsluiter.

Jeugdboek 
Er is ook een boek voor jongeren van 10 tot 14 jaar: Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten. Dit boek staat vol met informatie over de geschiedenis van ons eten. Maar ook met proefjes die kinderen zelf thuis of in de klas kunnen uitvoeren.

Benieuwd welke activiteiten zoal worden georganiseerd? Kijk op de website van Nederland Leest. Of meld je er activtiteit aan.

  • 70-coda-72_provinciaal_programma.jpg
  • 70-coda-921_jeugd_en_onderwijs.jpg
  • 70-salland-12_participatie_en_zelfredzaamheid.jpg
  • 70-coda-53_veranderen_en_verbreden.jpg
  • 70-coda-939_persoonlijke_ontwikkeling.jpg