Bibliotheek Harderwijk genomineerd voor Beste Bibliotheek 2019!

Bibliotheek Harderwijk genomineerd voor Beste Bibliotheek 2019!

Bibliotheek Harderwijk (Huis van de Stad) is genomineerd voor Beste Bibliotheek 2019!

De andere kandidaten zijn: Bibliotheek Deventer, Bibliotheek Losser ('t Losser Hoes), Bibliotheek Dongen (Theek5), Bibliotheek Leeuwarden (dbieb) en Bibliotheek Vught (Petruskerk). In de komende maanden zullen de zes genomineerde bibliotheken, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht worden door de juryleden, die de instellingen met name zullen beoordelen op de criteria die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied krijgen daarbij weer extra aandacht. 

Videoprofielen en stemmen
De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt gekozen door de vakjury en het publiek samen. Om het publiek, dat in de maand maart zijn stem kan uitbrengen op de website van Bibliotheekblad, een impressie te geven van de onderscheidende eigenschappen van de zes kandidaten, zullen er in die periode videoprofielen van alle kandidaten op www.bibliotheekblad.nl te zien zijn.

Welke bibliotheek uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, wordt in april 2019 bekendgemaakt op of rond het Nationale Bibliotheekcongres in de Van Nellefabriek te Rotterdam.

Meer informatie lees je hier.