Maartje Reinerink is voorleeskampioen van Gelderland!

Maartje Reinerink is voorleeskampioen van Gelderland!

Maartje Reinerink van de St Jozefschool uit Lichtenvoorde  heeft op 15 april 2019 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 22 mei aanstaande gaat Maartje de provincie Gelderland vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de schouwburg in Amstelveen. Als Maartje wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2019 noemen.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Maartje heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst 431 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De jury over Maartje:  “De afwisseling tussen dialogen en de vertellersstem was knap gedaan.” Maartje zelf, die voorlas uit ‘Laatste vlog’ van Carry Slee, zei: “Het is gewoon een leuk boek.”

Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum

Constance Melissen van Rijnbrink, die de provinciale finale organiseerde, hoopt net als Maartje dat zij op 22 mei tot nieuwe Nationale Voorleeskampioen wordt gekroond. Als de beker naar Gelderland komt is dat een hele eer: de provincie levert de beste voorlezer van Nederland die ook nog een jaar lang kinderdirecteur wordt van het Kinderboekenmuseum.

Op 22 mei neemt de kampioen uit Gelderland het op tegen de voorleeskampioenen uit de elf overige provincies. De jury bestaat dit jaar onder anderen uit Manon Sikkel (auteur en Kinderboekenambassadeur) en Bart Tuinman (Jeugdjournaal) en de finale wordt gepresenteerd door Klaas van Kruistum.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.