Festivaldirecteur Zwarte Cross pleit voor lezen

De Bibliotheek was met een Voorleestent en veel vrijwilligers aanwezig op de Zwarte Cross (van 19 t/m 21 juli 2019) in Lichtenvoorde. Festival Directeur Gijs Jolink van dit grootste evenement van Nederland bezocht de Voorleestent en onderstreepte het belang van de Bibliotheek.

“Lezen is zo belangrijk! En dat begint met voorlezen. Ik lees mijn kinderen ook volop voor. Zoals jullie dat hier oppakken: laagdrempelig het lezen promoten, daar word ik blij van! Als organisatie geven we dit voorleesinitiatief graag een podium.”

Jaarlijks komen op de Zwarte Cross ruim 220.000 bezoekers naar Lichtenvoorde voor muziek, gezelligheid, crossen, verrassingen en een unieke sfeer. Op het festival staat al jaren de Voorleestent van de Bibliotheek. Doel is om de Bibliotheek te laten zien als belangrijke plek in de samenleving en dus ook aanwezig zijn op populaire festivals zoals Zwarte Cross of Mañana Mañana.

De aanwezigheid van de Bibliotheek is een samenwerking tussen vijf Gelderse Bibliotheken (Achterhoekse Poort, Oost-Achterhoek, West Achterhoek, Montferland en Graafschap Bibliotheken) met ondersteuning vanuit Rijnbrink als partner in het cultureel en sociaal domein.

Meer weten?