Tips sociaal-educatieve kaart

Tips sociaal-educatieve kaart

Dat het belangrijk is dat iedereen mee moet kunnen doen in de digitale samenleving is in de afgelopen maandag nog duidelijker geworden. Om iedereen zo goed mogelijk op weg te helpen is de sociaal-educatieve kaart ontwikkeld. Ook voor het opstarten van het Informatiepunt Digitale Overheid is de invoer van die sociaal-educatieve kaart, met behulp van G!DS, belangrijk. Rob de Bie, senior adviseur Informatiemanagement bij Rijnbrink en lid van het ondersteuningsteam G!DS voor Gelderland, geeft een aantal tips.

Samenspel

‘Veel Gelderse bibliotheken zijn inmiddels begonnen met (de opstart van) het Informatiepunt Digitale Overheid. Het is daarbij heel duidelijk geworden dat het samenspel tussen de medewerker die zich bezighoudt met G!DS en de medewerker Basisvaardigheden van de Bibliotheek heel belangrijk is. Ieder is zeer kundig op zijn vakgebied, maar alleen samen kom je tot een succesvolle implementatie van de sociaal-educatieve kaart!’

Eerst je eigen aanbod, dan dat van je lokale partners

Rob: ‘Mijn advies is om in eerste instantie het aanbod van eigen activiteiten op te gaan voeren in G!DS. Hier is een speciale handleiding voor in de open BiebtoBieb-groep ‘BVV&G!DS; Bibliotheken’. Wanneer het eigen aanbod ingevoerd is, kan het lokale aanbod van partners in de gemeente opgevoerd worden. Dit is niet verplicht, maar hierdoor krijg je wel een mooi overzicht van het totale aanbod voor de sociaal-educatieve kaart’.

Nieuwe animatie ‘de sociaal-educatieve kaart in 5 stappen’

In opdracht van de KB werd al een filmpje gemaakt voor bibliotheken om samenwerkingspartners te enthousiasmeren mee te doen met de sociaal-educatieve kaart. Nu is er een tweede animatiefilmpje beschikbaar; de sociaal-educatieve kaart in 5 stappen. Het brengt in enkele minuten in beeld welke stappen je als Bibliotheek doorloopt om een sociaal-educatieve kaart te ontwikkelen.

  • 70-coda-72_provinciaal_programma.jpg
  • 70-coda-921_jeugd_en_onderwijs.jpg
  • 70-salland-12_participatie_en_zelfredzaamheid.jpg
  • 70-coda-53_veranderen_en_verbreden.jpg
  • 70-coda-939_persoonlijke_ontwikkeling.jpg