Programmeren rondom Duurzaamheid; een inspiratiegids

Programmeren rondom Duurzaamheid; een inspiratiegids

Hoe maak je een goed programma over een thema als duurzaam­heid? Rijnbrink ontwikkelde samen met Gelderse en Overijsselse bibliotheken een inspiratiegids. Duurzaamheid is één van de actuele maatschappelijke thema’s waarin een snelle ontwikkeling plaatsvindt. Het staat hoog op de agenda van veel gemeentes en provincies en ook bibliotheken kunnen dit thema op de kaart zetten.

Volop inspiratie
In deze publicatie vind je ruim 30 inspirerende voorbeelden met duurzaamheid als invalshoek. De voorbeelden komen niet alleen vanuit bibliotheken, maar ook uit andere culturele en publieke instellingen. Van makkelijk zelf te realiseren tot toegang weten te krijgen tot de juiste partners in de omgeving. En alles daartussenin. Deze verzameling is dus een aanzet. Hopelijk vinden we de komende jaren nog veel meer voorbeelden van mooie programma’s in bibliotheken over duurzaamheid. Die we dan weer kunnen bundelen en met je kunnen delen.

Toegankelijk en begrijpelijk
Duurzaamheid is een breed begrip, waarbinnen veel verschillende onderwerpen passen. De Bibliotheek vormt een belangrijke schakel om het verhaal over duurzaamheid te vertellen en het thema zo toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen.

Blader hier door de inspiratiegids.

 

Meer weten of zijn er ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid die wij niet mogen missen? Mail naar Laurie de Zwart.

  • 70-coda-72_provinciaal_programma.jpg
  • 70-coda-939_persoonlijke_ontwikkeling.jpg
  • 70-salland-12_participatie_en_zelfredzaamheid.jpg
  • 70-coda-53_veranderen_en_verbreden.jpg
  • 70-coda-921_jeugd_en_onderwijs.jpg