Webinar 'Doe meer met leesclubs' - 7 december

Webinar 'Doe meer met leesclubs' - 7 december

Leesclubs passen bij uitstek bij de Bibliotheek: een instelling die zich iedere dag vol enthousiasme inzet om lezers bij elkaar te brengen rondom diverse thema’s en boeken. Binnen bibliotheken vormen leesclubs niet alleen een middel om lezen te bevorderen, maar ook om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van lezers en om ontmoeting mogelijk te maken. Maar hoe haak je leesclubs goed aan bij jouw Bibliotheek? Welke rol kan de bieb spelen en hoe geef je bestaande leesclubs een boost?

Geef leesclubs een boost!
Om deze vragen te beantwoorden en van elkaar te horen hoe we leesclubs inpassen in de ontwikkeling van de Bibliotheek organiseert Rijnbrink op maandag 7 december 2020 een inspirerend webinar met het thema ‘Doe meer met Leesclubs’.

Tijdens dit webinar verdiepen we ons in het fenomeen leesclubs en de organisaties die actief zijn op dit gebied. We kijken naar de manier waarop je als bibliotheek het samen lezen en praten over boeken in een leesclub kan bevorderen én hoe je leesclubs en lezers kan betrekken bij de rest van je programmering. We gaan concreet aan de slag met jullie vragen en de verschillende manieren waarop de Bibliotheek invulling kan geven aan lokale leesclubs. Hierbij bieden we inspiratie door ook verrassende en creatieve hybride vormen te bespreken die je kan gebruiken om het gesprek aan te gaan.

 

Voor wie is dit webinar? 
- Programmeurs van activiteiten en collectiespecialisten.
- Ook andere collega’s die interesse hebben in leesclubs zijn van harte welkom.

Bekijk hier de volledige uitnodiging en meld je aan! 

  • 70-coda-72_provinciaal_programma.jpg
  • 70-coda-921_jeugd_en_onderwijs.jpg
  • 70-coda-939_persoonlijke_ontwikkeling.jpg
  • 70-coda-53_veranderen_en_verbreden.jpg
  • 70-salland-12_participatie_en_zelfredzaamheid.jpg