Juliëtte Liebregts is voorleeskampioen van Gelderland

Juliëtte Liebregts is voorleeskampioen van Gelderland

Juliëtte Liebregts van KBS De Viersprong uit Wijchen heeft op 18 mei 2021 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Op 26 mei aanstaande gaat Juliëtte de provincie Gelderland vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Als Juliëtte Liebregts wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2021 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Juliëtte heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst 387 kinderen uit Gelderland. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De jury zei over Juliëtte: “je gezichtsuitdrukkingen en stemgebruik passen telkens goed bij wat je voorleest. We zaten ademloos naar je te luisteren.” 

Landelijke finale De Nationale Voorleeswedstrijd
Op woensdag 26 mei 2021 wordt de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. De achtentwintigste editie van deze grote leesbevorderingscampagne gaat, vanwege corona, voor het eerst online! De twaalf provinciale voorleeskampioenen zullen vanuit TivoliVredenburg digitaal hun voorleestalent tonen.

Bekijk de uitzending van de provinciale finale hier terug.

  • 70-salland-12_participatie_en_zelfredzaamheid.jpg
  • 70-coda-53_veranderen_en_verbreden.jpg
  • 70-coda-72_provinciaal_programma.jpg
  • 70-coda-921_jeugd_en_onderwijs.jpg
  • 70-coda-939_persoonlijke_ontwikkeling.jpg