Leertraject De publieksservice en de maatschappelijke educatieve Bibliotheek

De Bibliotheek werkt steeds meer buiten haar muren en hiermee groeit het netwerk met educatieve en maatschappelijke partners. Zo wordt de Bibliotheek meer en meer de plek waar mensen (blijven) leren. Zij helpt, met haar partners, mensen om zich verder te ontwikkelen. Vooral mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, computeren en rekenen.

Cruciaal is dat medewerkers van de Publieksservice weten wat hun Bibliotheek mensen te bieden heeft. Zodat zij klanten die over de drempel zijn gestapt, goed kunnen helpen of naar de juiste collega doorverwijzen. Het gaat hierbij om de verbinding tussen klant, inhoudelijke collega en aanbod.

Blended-learning

Het leertraject omvat een combinatie van individueel online leren en gezamenlijke bijeenkomsten. Op Bibliotheeknetwerk.nl vind je meer informatie over het leertraject.

Twee nieuwe modules

In het eerste kwartaal van 2020 zijn de pilots in tien bibliotheken afgerond én positief geëvalueerd. Op basis van de bevindingen wordt het leertraject verder uitgebreid met twee e-learning-modules: rond het programma Digitale inclusie en rond de Gezinsaanpak.

Meer informatie of vragen? Neem contact op Hanneke Schut.