Longread Leren (voor Persoonlijke Ontwikkeling)

Ten behoeve van het netwerkprogramma Persoonlijke Ontwikkeling/Verdieping is een digitaal artikel met een hoofdlijn en achtergrondinformatie, ofwel longread gemaakt.

Het doel van de publicatie is om bibliotheekspecialisten en –directeuren te inspireren en verleiden om op meer structurele wijze aan de slag te gaan met Persoonlijke Ontwikkeling in de bibliotheken.

De longread beoogt antwoord te geven op de volgende vraag:
Hoe kunnen bibliotheken programma’s in de lijn Persoonlijke Ontwikkeling vormgeven met actuele inzichten over kennis en leren? 

Thema's
De longread is verdeeld over acht thema's, die je in willekeurige volgorde kunt lezen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een discussiepunt en link naar de Biebtobiebgroep om verder te praten.

Samen leren we meer!
Auteurs Laurie de Zwart, Iris Meuleman en Anneke Manche willen programmeurs en beleidsmakers in de lijn Persoonlijke Ontwikkeling uitdagen om mee te denken en te ontwikkelen. Dat doen we enerzijds in een gids met praktische tips en voorbeelden (in 2019 te ontwikkelen). Parallel daaraan gaan we samen aan de slag met mensen die meer willen en geïnteresseerd zijn in een netwerk.

De inzichten uit het onderzoek dragen op twee manieren bij aan de uitvoering van het netwerkprogramma Persoonlijke Ontwikkeling:

  • Bibliotheken kennen actuele inzichten in Leren en Ontwikkelen die van belang zijn voor het ondersteunen van burgers en het inrichten en ontwerpen van hun programmering in de eigen vestiging. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het leren in groepen.
  • Bibliotheken zien welke vormen zij kunnen benutten om deze inzichten ook ten uitvoer te brengen.

Lezen
in een synopsis is de kern van de longread weergegeven. Ga via onderstaande link naar de volledige longread.

Naar de longread

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Laurie de Zwart.