Leeskringen

Met anderen praten over boeken in een leesclub zorgt voor verbreding van je leefwereld en is een middel om je te verdiepen in maatschappelijke onderwerpen. Leesclubs bevorderen het lezen van boeken die je als lezer nog niet kent.

Binnen de Gelderse bibliotheken vormen de leesclubs een middel voor zowel persoonlijke ontwikkeling als voor ontmoeting tussen bezoekers.

Doorontwikkeling
Vrijwel elke Gelderse Bibliotheek verzorgt aanbod voor leesclubs. De basis bestaat uit het leveren van boeken, achtergrondmateriaal en/of deskundige begeleiding. De clubs behandelen boeken uit verschillende genres en zijn voor jong en oud.

Het is tijd om goede voorbeelden te bundelen: om elkaar te inspireren en om de juiste samenwerkingspartners te vinden om deelname te bevorderen. Daar hoort ook kennisdeling over werkvormen voor leesclubs bij, zodat de gesprekken zich verdiepen.  

Nieuwe vorm en pilot
Over twee trending non-fictie boeken verzamelen we achtergrondmateriaal dat bibliotheken kunnen gebruiken voor een ‘open leesclub’. Lezers die vooral online te vinden zijn, informeren we over het aanbod via 'Lezen voor leesclubs' van de Bibliotheek online.

In de bibliotheken van Nijkerk en Noordwest Veluwe is een pilot gedaan met inzet van Mijnleeskring.nl. De uitkomst van deze pilot komt beschikbaar voor het hele netwerk.

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Tineke Datema.