Workshop Maakplaats

Om bibliotheken zo goed mogelijk toe te rusten voor het maken van actuele, goede en passende programmering, is een heldere duiding van nieuwe technologie in de samenleving nodig.

Het bedrijf Setup verzorgt in Utrecht de programmering voor de maakplaats en doet dit op een inspirerende manier. Vanuit een kritisch-humoristisch oogpunt en met een hands-on aanpak vertalen ze de soms complexe technologie voor een breed publiek. Zo wordt deze kennis minder 'zwaar'. Rijnbrink heeft een licentie aangevraagd om dit concept ook voor de Gelderse en Overijsselse bibliotheken in te kunnen zetten.

Rijnbrink gaat aan de slag met de uitrol en implementatie van workshops bij bibliotheken in de provincie Gelderland voor de periode van drie jaar (2019 t/m 2021).

Doelstellingen

1. Het project draagt bij aan de positionering van bibliotheken in Gelderland op de thema ‘persoonlijke ontwikkeling – nieuwe technologie'.
  2. Netwerkbrede dekking (bijna alle bibliotheken gaan met de workshops aan de slag) van het thema ‘persoonlijke ontwikkeling – nieuwe technologie’ binnen bibliotheken in de provincie Gelderland.
  3. Uitwisselen van kennis tussen de bibliotheken in Gelderland in de vorm van medewerkers die getraind zijn in het geven van workshops en naast het geven van workshops in de eigen Bibliotheek ook inzetbaar zijn bij andere bibliotheken uit de provincie.

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Elin Groot Rouwen.