Direct naar de inhoud

Leesclubs

Leesclubs

Met anderen praten over boeken in een leesclub zorgt voor verbreding van je leefwereld en is een middel om je te verdiepen in maatschappelijke onderwerpen. Leesclubs bevorderen het lezen van boeken die je als lezer nog niet kent.

Binnen de Gelderse bibliotheken vormen de leesclubs een middel voor zowel persoonlijke ontwikkeling als voor ontmoeting tussen bezoekers.

De basis
Vrijwel elke Gelderse Bibliotheek verzorgt aanbod voor leesclubs, deels in samenwerking met Rijnbrink via ‘Mijnleeskring.nl’. De basis bestaat uit het leveren van boeken, achtergrondmateriaal en/of deskundige begeleiding. De clubs behandelen boeken uit verschillende genres en zijn voor jong en oud

Online en offline
Over twee trending non-fictie boeken verzamelen we achtergrondmateriaal dat bibliotheken kunnen gebruiken voor een ‘open leesclub’. Lezers die vooral online te vinden zijn, verwijzen we naar het aanbod via 'Lezen voor leesclubs' van de Bibliotheek online. Opzoek naar online én offline alternatieven voor leesclubs? Er is een inspiratiedocument ontwikkeld waarin verschillende tips, werkvormen en een mindmap worden gedeeld.

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Tineke Datema.