21e-eeuwse vaardigheden Barneveld

Bibliotheek Barneveld wil de digitale geletterdheid bij zowel medewerkers van de Bibliotheek als leerkrachten in het basisonderwijs vergroten.

Op dit moment is de kennis van digitale geletterdheid onder de leesconsulenten die het directe contact met de leerkrachten hebben ontoereikend om het onderwijs te kunnen ondersteunen bij het bevorderen en stimuleren van ICT-vaardigheden, computational thinking, informatievaardigheden en mediawijsheid. Dit gebrek aan kennis maakt het  lastig om de vraag vanuit het onderwijs helder te krijgen en hier op in te springen.

Doel
We bouwen het interne en externe fundament van kennis en vaardigheden voor ons programma-aanbod rondom digitale geletterdheid voor het basisonderwijs in de gemeente Barneveld. Dit om kinderen te ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling ter voorbereiding op het mee kunnen doen aan de samenleving.

Op de langere termijn moet dit leiden tot inbedding van het stimuleren en bevorderen van digitale geletterdheid binnen het onderwijs met professionele ondersteuning en inbreng vanuit de Bibliotheek.

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Miranda van Ooijen van de Bibliotheek Barneveld.