Digital Hangout (Bibliotheek Noord-West Veluwe)

Digital Hangout (Bibliotheek Noord-West Veluwe)

Bibliotheek Noordwest Veluwe realiseert een Digital Hangout voor (jonge) bezoekers om 21e -eeuwse vaardigheden te ontwikkelen en creatief aan de slag te gaan met digitale technieken. Om tot een breder aanbod te komen, zoekt de Bibltioheek onder meer samenwerking met Cultuurkust, centrum voor kunst en cultuur Harderwijk.

Het project strekt zich uit over een tijdvak van drie jaar. Na de start in 2018 zal in 2019 de doorontwikkeling en verbreding van het lab gestalte krijgen. Een continu proces dat ook in 2020 door loopt. Daarnaast zal in het laatste jaar de nadruk liggen op Innovatie en actualisatie: wat zijn de nieuwste ontwikkelingen waar we bij aanhaken, wat laten we los en wat betekent dat voor het verder bijscholen van medewerkers en aanschaf van nieuwe apparatuur?

Doelstelling

De doelstelling van het project is om (jonge) bezoekers in aanraking te laten komen met nieuwe (maak)technieken. Laagdrempelig, toegankelijk, betaalbaar en gericht op eerste kennismaking. Met als doel: In 2021 hebben 5000 kinderen deelgenomen aan een programma of activiteit in de Digital Hangout.

Doelgroepen

Jeugd en jongeren (variërend van 4 tot 14 jaar), die in aanraking worden gebracht met nieuwe (maak)technieken en hen door o.a. workshops kennis laten maken met en enthousiasmeren voor moderne techniek en maakcultuur.
Daarnaast willen we ook volwassenen en medewerkers van BNWV kennis laten maken met de nieuwste digitale technieken in de Digital Hangout.

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Jan Hoogenberg van de Bibliotheek Noord-West Veluwe.

 

Projecten 21e eeuwse vaardigheden

Digital Hangout (Bibliotheek Noord-West Veluwe)

Bibliotheek Noordwest Veluwe realiseert een Digital Hangout voor (jonge) bezoekers om 21e -eeuwse...


Klooilab (Rozet Arnhem)

Het klooilab is een mobiel lab voor iedereen die in de vrije tijd iets nieuws wil maken, door te...


Digitale werkplaats (Bibliotheek Scherpenzeel)

Verdieping van 21e-eeuwse vaardigheden voor alle kinderen. In dit project ligt niet alleen de...