Eerste Bibendo game BiebBoys een feit!

Eerste Bibendo game BiebBoys een feit!

Met Bibendo, ontwikkeld door NBD Biblion, ontwikkelen normaliter bibliotheken zelf relevante games en apps om jong en oud te inspireren, te laten leren en te laten ontdekken. Maar wat als we zelf creëren voor bibliotheken? Dát was de gedachte van Rijnbrink bij het zien van de mogelijkheden van Bibendo.

Drie games voor Overijssel & Gelderland
Wat als een Bibliotheek weinig tot geen tijd of budget heeft om met Bibendo aan de slag te gaan? NBD Biblion en Rijnbrink geloven in samenwerking en denken in het belang van bibliotheken. Zo is het initiatief ontstaan om tijdens een proefperiode te werken aan drie games voor Overijsselse en Gelderse bibliotheken. Specifiek gaat het om drie jeugdgames die via een unieke QR code geopend kunnen worden, gebaseerd op de lespakketten van de BiebBoys van Bibliotheek Gelderland Zuid. Gedurende de periode is het format identiek, wel staat er telkens andere thema centraal. Elke game (webapp) bevat een deel van de video die de BiebBoys heeft ontwikkeld, gekoppeld aan enkele vragen/acties en bijvoorbeeld boekentips. De drie games, waarvan er nu één uit is, zijn komende tijd exclusief beschikbaar voor gebruik binnen Overijssel en Gelderland.

Lokale promotie
Overijsselse en Gelderse bibliotheken kunnen het materiaal van de BiebBoys al enige tijd gebruiken voor hun eigen werkgebied. Aan het bestaande pakket wordt dus een game toegevoegd, dit geldt voor het pakket dat nu uit is: ‘Stiekem lezen’. Maar ook voor ‘Wie heeft het gedaan?’ (release begin mei) en de ‘Zomerchallenge’ (release begin juni). De bibliotheken kunnen de game zelf lokaal promoten. Super makkelijk is onder andere de poster met QR code die beschikbaar komt. Bekijk de contentkalender voor een overzicht van alle BiebBoys materialen, inclusief MarCom toolkits.

Leren en ontdekken door te spelen
Met een laagdrempelige game, app en ander vorm van digitale content wordt op een speelse manier informatie en kennis overgedragen. Leren en ontdekken door te spelen biedt de meerwaarde. Door spelelementen te gebruiken kan de speler daadwerkelijk interactie hebben met het onderwerp. Door versmelting van fysieke en virtuele realiteit kan je nieuwe ervaringen creëren. Meer informatie over Bibendo.

Heb je vragen of ideeën over de samenwerking of de game? Laat het Janneke Bloemheuvel weten.

  • 70-coda-53_veranderen_en_verbreden.jpg
  • 70-coda-72_provinciaal_programma.jpg
  • 70-coda-939_persoonlijke_ontwikkeling.jpg
  • 70-coda-921_jeugd_en_onderwijs.jpg
  • 70-salland-12_participatie_en_zelfredzaamheid.jpg