Blog: Online zichtbaar met de juiste content

Blog: Online zichtbaar met de juiste content

Dit is het communicatieblog van Janneke Bloemheuvel. Ze schrijft in eigen woorden over communicatietools. In deze blog staat de contentkalender centraal. Bij de ontwikkeling hiervan is ze als projectadviseur nauw betrokken. 

Relevantie hét sleutelwoord
Contentmarketing is een begrip dat enorm vaak gebruik wordt en tegenwoordig ook niet meer weg te denken is in de communicatiewereld. In de steeds drukker wordende online wereld gaat het meer en meer om relevante content van hoogwaardige kwaliteit. Content die op veel verschillende kanalen kan worden verspreid en zo terecht komt bij de lezer waarvoor het is bedoeld.

Door de bomen het bos niet meer zien
Want hoe belangrijk is het dat de Bibliotheek, juist nu, online zichtbaar is én blijft? De socials draaien 24/7 en er is zoveel content te vinden. Bibliotheken weten soms niet meer waar wat te vinden is. Maar je hebt zo weinig tijd om echt te zoeken. En hoe kies je nu de content die er toe doet? Het antwoord is heel dichtbij…

Alles op één plek
De contentkalender is een centrale plek waar alles samen komt. Teksten, afbeeldingen, video’s en dat allemaal voor kanalen zoals websites, Twitter, LinkedIn, Instagram maar ook nieuwsbrieven. De kalender bevat content van landelijke campagnes (KB, CPNB, VOB) die in een bepaalde periode actief zijn en losse pakketten die je op elk gewenst moment kunt inzetten (zoals de podcasts Woesj). Het gaat dus niet om navelstaren maar om de blik naar buiten, zoeken naar content over de volle breedte en deze vervolgens cureren en ontsluiten.

Delen maakt blij
Er wordt volop gebouwd aan de Contentkalender. Maar we kunnen nu al aangeven dat het gebruik explosief is toegenomen. Zo waren er in de periode maart en april ruim 1.700 unieke bezoekers die samen 5.500 pagina’s bekeken. Bibliotheken vinden de Contentkalender handig in gebruik en besparen tijd. Updates via de biebtobieb groep worden als prettig ervaren.

Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit promo-verhaal? Aan de ene kant is de kalender heel basic kijkend naar de look and feel, aan de andere kant dus effectief. Kijk maar snel.


Heb je tips of wil je mij laten weten of het je verder helpt? Hoor of lees het graag!

Janneke Bloemheuvel
Marketing en communicatie adviseur - Rijnbrink