Festivaldirecteur Zwarte Cross pleit voor lezen

De Bibliotheek was met een Voorleestent en veel vrijwilligers aanwezig op de Zwarte Cross (van 19 t/m 21 juli 2019) in Lichtenvoorde. Festival Directeur Gijs Jolink van dit grootste evenement van Nederland bezocht de Voorleestent en onderstreepte het belang van de Bibliotheek.

Aanmelden: Landelijke dag Basisvaardigheden 2019

Save the date
Op donderdag 7 november (10.30 uur tot 18.00 uur) vindt de Landelijke dag Basisvaardigheden 2019 plaats.

Waar gaat het over?
De Bibliotheek versterkt haar rol als centrum voor non-formeel leren. Daarnaast biedt zij ondersteuning voor mensen die dit nodig hebben. Samenwerken is hierin cruciaal: op landelijk en provinciaal niveau, lokaal met de gemeente en andere partners. Maar hoe geef je succesvol vorm aan dat netwerk? Wie heeft welke rol? En aan welke randvoorwaarden moet het netwerk voldoen om succesvol te zijn? Hierover gaan we op 7 november met elkaar in gesprek, in een inspirerend en verrassend ochtendprogramma en met in de middag tal van - door vakcollega's aangeboden - workshops, talks en verdiepingssessies.

Waar?
Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Voor wie?
Consulenten Basisvaardigheden, directeuren, frontoffice-medewerkers, collega’s marketing en jeugd, landelijke, provinciale en lokale partners uit het netwerk.

Meld je alvast aan!
Aanmelden kan via www.landelijkedagbasisvaardigheden.nl.
De kosten per persoon bedragen € 125,- (excl. 21% btw).

Uitnodiging 'Hoe dan? Taal en werk' op 17 september

Vergroten van de herkenbaarheid en bewustwording over laaggeletterdheid bij bedrijven en organisaties. Dit is een van de doelen van het programma Gelderland Geletterd. Maar ... hoe krijgen we dit voor elkaar? Hoe ga je in gesprek met een werkgever die het al heel druk heeft? En wat levert een ‘aanpak laaggeletterdheid’ een werkgever nu concreet op?

Opening eerste Informatiepunt Digitale Overheid

Vandaag heeft Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de feestelijke opening verricht van het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek Venlo. Het Informatiepunt is er om mensen op weg te helpen met vragen over zorg, huurtoeslag, DigiD, betalen van verkeersboetes in delen en nog veel meer.

Subsidie Tel mee met Taal 2019

Via Tel mee met Taal is er subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Er zijn al meerdere subsidierondes geweest en ook in 2019 kan er weer subsidie worden aangevraagd. Aanvragen kan van 1 juni 2019 tot en met 30 september 2019 via https://www.telmeemettaal.nl/subsidie/. De volledige subsidieregeling Tel mee met Taal 2019 staat op wetten.overheid.nl.