Eerste podcast van Woesj live!

Vanuit de gedachte om als Bibliotheek online goed zichtbaar te zijn, ontwikkelt Rijnbrink podcasts van Woesj.

WO2-café tournee Gelderland geannuleerd

In verband met de richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus hebben we als Rijnbrink, Erfgoed Gelderland en Omroep Gelderland besloten om de WO2-café tournee tot nader order te annuleren.

Leergang Programmeren in de Bibliotheek van start

Op 13 februari jl. is een groep enthousiaste Gelderse programmamakers gestart met de leergang ‘Programmeren in de Bibliotheek’. In co-creatie met Evanne Nowak/LUX in Nijmegen heeft Rijnbrink een leergang ontwikkeld waarin de aspecten van de programmamaker aan bod komen. Op de eerste bijeenkomst werd aandacht besteed aan onze gezamenlijke context: waar zijn wij voor en van als bibliotheken, waar doen we het voor en op welke spanningsvelden begeven we ons?

Doorontwikkeling open studiecentrum bij Cultura

Cultura wil haar digiTaalhuis uitbouwen met een open studiecentrum, dat zich richt op de burgers die vallen binnen de doelgroepen NT1 en NT2. Het open studiecentrum is een plaats waarin deze burgers, zelfstandig of onder begeleiding van geschoolde vrijwilligers, aan de slag kunnen gaan met beschikbare materialen.

Het Scoor een Boek! seizoen is weer gestart!

Scoren kun je overal. Met die gedachte voert ook in 2020 de Bibliotheek samen met de Eredivisie en Eerste divisie een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! Profvoetballers stimuleren kinderen boeken te scoren!

WO2-cafés in Gelderse bibliotheken

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In heel Gelderland wordt dit lustrum gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés in Gelderse bibliotheken: dé plek waar alle Gelderlanders hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog kunnen delen.