Ledenwervingscampagne ‘De Bieb van Nu’ gestart

Voor het werven van nieuwe leden voor bibliotheken loopt van 15 november t/m 15 januari 2020 een wervingscampagne. Het motto is ‘De Bieb van Nu’. Hiermee wordt aangeven dat de Bibliotheek veel meer is dan het lenen van boeken en wordt het belang voor de maatschappij onderstreept.

Inschrijving geopend voor leergang Programmeren in de Bibliotheek

In februari 2020 start een unieke leergang voor programmamakers in Gelderse Bibliotheken en brede organisaties waar de Bibliotheek onderdeel van is. In tien donderdagen verspreid over een jaar werken de deelnemers aan hun competenties als programmamaker en aan eigen programmaplannen.

Uitnodiging Opgeletterd! | 13 december 2019

“Laaggeletterdheid is in Nederland nog altijd een groot probleem, niet alleen voor de laaggeletterden zelf maar ook voor werkgevers en overheid. Meer urgentie, middelen en samenwerking zijn nodig om deze grote maatschappelijke uitdaging écht aan te pakken” (Mariette Hamer, SER-voorzitter).

Hoe pakken we laaggeletterdheid in Gelderland aan? Wat is jouw ervaring en visie? Wat of wie heb je nodig om verder te komen?

Praat mee en kom vrijdag 13 december van 09.30 – 13.30 uur naar Het Koelhuis in Zutphen.

'Een sluipmoordenaar die langzaam je keel dichtdrukt', grote zorgen bij bieb

Grote zorgen bij bibliotheken in Gelderland over hun toekomst. Het is de vraag of ze een nieuwe bezuinigingsronde overleven, waarschuwt de provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken in Gelderland en Overijssel, Rijnbrink. De organisatie helpt bij de bedrijfsvoering van de bibliotheken.