Het Gelders Bibliotheek Netwerk werkt gezamelijk aan een maatschappelijk educatieve Bibliotheek. Waar nuttig en nodig wordt samengewerkt, in sommige gevallen is maatwerk de juiste oplossing. Onderstaande berichten gaan over projecten/activiteiten binnen individuele Gelderse bibliotheken.

Koppeling G!DS aan Wegwijzer gemeente Nijkerk (Bibliotheek Nijkerk)

Inwoners van Nijkerk die vragen hebben op het gebied van zorg, welzijn, maatschappij, cultuur, opleiding, werk en inkomen en sport kunnen hiervoor terecht op de website Wegwijzer Nijkerk. Deze website werd in februari gelanceerd in de bibliotheek in Nijkerk. Anita van Lierop was vanuit Rijnbrink betrokken bij het ontwikkelen van de sociale kaart.

Onderzoek Dorpsböke (Bibliotheek Oost-Achterhoek)

De Bibliotheek Oost-Achterhoek is net als andere bibliotheken in transitie en werkt daarom aan een nieuwe toekomstvisie. Bijzonder aan deze Bibliotheek is de samenwerking met de Dorpsböke.

Senioren verzilveren eigen kennis (Bibliotheek Veluwezoom)

Voorbeelden van communitybuilding in de Bibliotheek

In 2017 startte de Bibliotheek Veluwezoom, met ondersteuning van Fonds Nuts Ohra, het programma ‘Tijd voor Verzilveren’. Met het programma wilde de Bibliotheek Veluwezoom een levendige community van actieve senioren op gang brengen vanuit een gedeeld belang én behoefte om cognitief fit te blijven en daarvoor activiteiten te ontwikkelen.