Direct naar de inhoud

Democratie

Democratie

Onze samenleving verandert, groeiende ongelijkheid en polarisatie hebben werking op onze democratie. Daarnaast neemt participatie van burgers in de (lokale) democratie af. Als vrijplaats voor kennis, informatie en inspiratie liggen er kansen voor de Bibliotheek om hier meer mee te doen. De Bibliotheek is een plek waar iedereen in vrijheid geïnformeerd kan worden over én kennis kan maken met onze democratische waarden. Ook een plek om deze kritisch te bevragen en context te bieden.

Gelderse bibliotheken en Overijsselse bibliotheken verkennen wat het thema kan brengen. Welke invalshoeken kent democratie? Wat zijn inspirerende activiteiten voor de branche? Welke inzet kan op provinciaal niveau worden opgestart? Hierbij is de lokale context belangrijk, door het traject zoveel mogelijk samen met de bibliotheken in te richten willen we bibliotheken in co-creatie ondersteunen om lokaal aan de slag te gaan.

Meer weten? Of zijn er ontwikkelingen op het gebied van democratie die wij niet mogen missen? Mail naar Georges Elissen.