SDGs in Bibliotheken

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDGs) zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als dé duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

De internationale bibliotheekorganisatie IFLA heeft deze 15 SDGs vertaald naar de bibliotheekbranche. Lees meer over SDGs in de Bibliotheek.

De komende jaren concentreert een aantal bibliotheekorganisaties zich met het project PICA op drie duurzaamheidsdoelen: verminderen ongelijkheid (SDG10), duurzame steden en gemeenschappen (SDG11) en klimaatactie (SDG13). Rijnbrink is samen met een aantal Gelderse organisaties aangehaakt en onderzoekt de mogelijkheden tot lokale programmering rond de drie genoemde doelen. Verspreiding binnen het netwerk is een vervolgstap.

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Laurie de Zwart.