Leergang ‘Programmeren in de Bibliotheek’

In opdracht van het Gelders netwerk hebben Rijnbrink en Lux Nijmegen een leergang rondom programmeren ontwikkeld. De leergang, gestart in 2020, is voor programmamakers van Bibliotheken en cultureel-maatschappelijke organisaties waar de Bibliotheek onderdeel van is. In de leergang staan de persoon, de context en de dagelijkse praktijk van de programmamaker centraal.

De Leergang is gericht op het vergroten van inhoudelijke, creatieve, zakelijke en communicatieve competenties van de programmamaker. In het traject wordt inhoudelijke inspiratie nadrukkelijk in verbinding gebracht met de eigen werkpraktijk. Aan het eind van de leergang hebben deelnemers nieuwe vaardigheden, inzichten, inspiratie en concrete ideeën opgedaan. Ook stellen ze onderweg een persoonlijk portfolio samen: een bondig document waarin ze laten zien wie zij zijn als programmamaker en wat hen inspireert, inclusief een uitgewerkt programmaplan.

Meer informatie of vragen? Neem contact met op met Bart van Bergen.